Про проведення експерименту з продовольчого забезпечення Збройних Сил
Розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.05.2015492-р
Документ 492-2015-р, чинний, поточна редакція — Редакція від 30.03.2016, підстава - 249-2016-р

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 14 травня 2015 р. № 492-р
Київ

Про проведення експерименту з продовольчого забезпечення Збройних Сил

{Із змінами, внесеними згідно з Розпорядженнями КМ
№ 828-р від 12.08.2015
№ 1384-р від 23.12.2015
№ 249-р від 30.03.2016}

1. Погодитися з пропозицією Міністерства оборони щодо проведення в період з 16 вересня 2015 р. по 31 грудня 2016 р. експерименту з продовольчого забезпечення Збройних Сил у двох визначених Міністерством оборони військових частинах (далі - експеримент).

{Абзац перший пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Розпорядженням КМ № 249-р від 30.03.2016}

Взяти до відома, що з метою проведення експерименту:

Міністерство оборони здійснює закупівлю продуктів харчування у постачальників, які визначаються відповідно до законодавства у сфері державних закупівель, та забезпечує впровадження електронного обліку особового складу та електронного складського обліку продуктів харчування з отриманням звіту від військових частин;

{Абзац третій пункту 1 в редакції Розпорядження КМ № 249-р від 30.03.2016}

організація харчування здійснюється штатним персоналом військових частин.

{Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Розпорядженнями КМ № 828-р від 12.08.2015, № 1384-р від 23.12.2015}

2. Міністерству оборони:

визначати вартість норм харчування військовослужбовців Збройних Сил під час проведення експерименту за результатами проведених переговорних процедур закупівлі із застосуванням електронних засобів (електронні торги);

під час дії експерименту закуповувати продукти харчування відповідно до затвердженого Міністерством оборони каталогу продуктів харчування та базового меню.

При цьому базове меню - це перелік страв добового раціону, розподілених за окремими прийомами їжі, із зазначенням маси продуктів, необхідних для приготування кожної страви, вмісту основних харчових речовин і енергетичної цінності харчових продуктів. Каталог продуктів харчування формується на підставі базового меню і призначений для визначення потреби в продуктах харчування з урахуванням таких критеріїв, як енерговитрати осіб, які харчуються, та ціни на продукти харчування;

здійснювати розрахунок кількості продуктів харчування в межах добового раціону виходячи з мінімально необхідної для осіб, які харчуються, кількості калорій;

{Абзац шостий пункту 2 виключено на підставі Розпорядження КМ № 1384-р від 23.12.2015}

подати Кабінетові Міністрів України до 31 січня 2016 р. інформацію про результати проведення експерименту в 2015 році та у місячний строк після завершення експерименту інформацію про його результати.

{Абзац сьомий пункту 2 в редакції Розпорядження КМ № 1384-р від 23.12.2015}

{Пункт 2 в редакції Розпорядження КМ № 828-р від 12.08.2015}

3. Державній аудиторській службі забезпечити контроль обґрунтованості витрат під час проведення експерименту.

{Пункт 3 із змінами, внесеними згідно з Розпорядженням КМ № 249-р від 30.03.2016}

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 29




вгору