Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах
МОН України, МОЗ України; Наказ, Інструкція, Форма типового документа [...] від 17.04.2006298/227
Документ z0523-06, чинний, поточна редакція — Редакція від 05.04.2013, підстава - z0440-13


          Назва страви                          Вихід страви 
ясла сад
ПОНЕДІЛОК
СНІДАНОК
Молочна манна каша 180 200
Булка з маслом, твердим сиром 30/3/9 45/5/14
Чай з лимоном 150 170
Свіжі фрукти 70 120
ОБІД
Салат вітамінний 35 50
Суп гороховий 180 200
Хліб житній 20 40
Омлет 30 58
Тушкована картопля з м'ясними консервами 120 150
Компот з сухофруктів 150 180
ВЕЧЕРЯ
Оладки з яблуками, згущеним молоком 100/10 130/15
Булка 30 45
Молоко 150 180
ВІВТОРОК
СНІДАНОК
Сосиска (ковбаса) 30 60
Тушковані овочі 120 150
Булка 30 45
Кава з молоком 180 200
ОБІД
Салат з капусти і моркви 35 50
Суп з галушками 180 200
Хліб житній 20 40
Биточки м'ясні в молочному соусі 100 135
Вермішель 80 100
Сік томатний 125 175
ВЕЧЕРЯ
Запіканка сирна з сметанним соусом 122/5 122/12
Вафлі 15 40
Кефір 180 200
СЕРЕДА
СНІДАНОК
Риба тушкована з овочами 40 90
Картопляне пюре 100 150
Булка 30 45
Компот з яблук 150 180
ОБІД
Суп овочевий 180 200
Хліб житній 20 40
Кнелі м'ясні з рисом 75 100
Буряк, припущений з сметаною 80 100
Компот з сухофруктів 150 180
ВЕЧЕРЯ
Молочна вермішель 180 200
Булка з маслом, твердим сиром 30/3/9 45/5/14
Молоко 150 170
Свіжі фрукти 90 150
ЧЕТВЕР
СНІДАНОК
Молочна рисова каша 180 200
Булка з маслом 30/3 45/5
Чай з лимоном 150 180
Свіжі фрукти 80 140
ОБІД
Капусняк український 180 200
Хліб житній 20 40
Зрази м'ясні з гречаною кашею 90 110
Ікра буряково-моркв'яна 100 120
Сік томатний 125 175
ВЕЧЕРЯ
Сирники з сметанним соусом 110 110
Булка з медом 30/5 45/10
Ряжанка 170 200
П'ЯТНИЦЯ
СНІДАНОК
Котлета рибна 38 85
Ікра бурякова 80 120
Булка з маслом 30/3 45/5
Чай 150 180
Свіжі фрукти 55 100
ОБІД
Салат з зеленого горошку 45 55
Суп з вермішеллю 180 200
Капуста з м'ясом тушкована 150 170
Хліб житній 20 40
Компот з свіжих фруктів 150 180
ВЕЧЕРЯ Молочна вівсяна каша 180 200
Пиріжок з рисом, яйцем 80 110
Молоко 150 180
ПОНЕДІЛОК
СНІДАНОК
Вермішель з твердим сиром 70/9 90/14
Булка з маслом 30/5 45/7
Молоко 200 200
ОБІД
Салат з моркви і капусти 35 50
Суп вівсяний 180 200
Хліб житній 20 40
Овочеве рагу з м'ясних консервів 150 200
Сік 125 175
ВЕЧЕРЯ
Омлет 30 58
Ікра з буряка та моркви 80 120
Булка 30 45
Какао 200 200
Свіжі фрукти 90 150
ВІВТОРОК
СНІДАНОК Сирно-морквяна запіканка 170 170
Печиво 15 40
Кефір 200 200
Свіжі фрукти 90 150
ОБІД
Салат вітамінний 30 40
Розсольник 180 200
Хліб житній 20 40
Зрази картопляні з м'ясом 130 190
Компот з сухофруктів 150 180
ВЕЧЕРЯ
Рулет м'ясний, фарширований яйцем 96 120
Капуста тушкована 60 75
Булка з маслом 30/3 45/5
Кава з молоком 180 200
СЕРЕДА
СНІДАНОК
Салат з солоних огірків 30 40
Тюфтелі рибні 54 126
Картопляне пюре 100 150
Булка 30 45
Чай з лимоном 150 180
ОБІД
Салат з квашеної капусти 30 50
Борщ український 180 200
Хліб житній 20 40
Плов з м'ясом 125 200
Сік томатний 125 175
ВЕЧЕРЯ
Молочна ячна каша 180 200
Пиріжок з яблуками 80 100
Какао 180 200
Свіжі фрукти 50 90
ЧЕТВЕР
СНІДАНОК
Молочна манна каша 200 200
Булка з маслом 30/3 45/5
Чай 150 180
Свіжі фрукти 90 150
ОБІД
Суп картопляний з м'ясними фрикадельками 180 200
Хліб житній 20 40
Тушкована капуста з м'ясом 150 170
Компот з сухофруктів 150 180
ВЕЧЕРЯ
Ліниві вареники 143 143
Булка з медом 30/5 45/10
Ряжанка 150 200
П'ЯТНИЦЯ
СНІДАНОК
Риба в тісті 53 120
Картопляне пюре 100 150
Булка 30 45
Чай з лимоном 150 180
ОБІД
Салат з зеленого горошку та цибулі 30 40
Борщ буряковий з сметаною 180 200
Хліб житній 20 40
Тюфтелі в томатному соусі 80 120
Гречана каша 80 100
Компот з яблук 150 180
ВЕЧЕРЯ
Молочна рисова каша 200 200
Булка 30 45
Кава з молоком 150 200
Свіжі фрукти 80 140
{ Додаток із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства
освіти і науки, молоді та спорту N 202/165 ( z0440-13 ) від
26.02.2013 }
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко
Додаток 2
до пункту 1.13 Інструкції

РОЗПОДІЛ
продуктового набору за основними
групами та видами продуктів (у відсотках)

------------------------------------------------------------------ |1. Крупи, макарони, бобові: |5. Фрукти, ягоди свіжі: | |макарони - 20 |яблука - 50 | |бобові - 14 |ягоди різні - 15 | |крупи - 66 |цитрусові - 10 | |у тому числі: |кісточкові - 10 | | гречана - 22 |груші - 5 | | рисова - 12 |виноград - 5 | | манна - 8 |горіхи - 5 | | пшенична - 15 | | | вівсяна - 16 |6. Кондитерські вироби: | |інші (перлова, пшоно) - 27 |цукерки, зефір, мармелад - 20 | | |печиво, вафлі - 40 | |2. Овочі різні: |повидло, джеми, варення - 40 | |капуста - 20 | | |помідори - 20 |7. Кисломолочні продукти: | |морква - 10 |кефір, нарине, | |буряки - 8 |ацидофільне молоко - 60 | |огірки - 8 |йогурти - 40 | |цибуля - 8 | | |ін. овочі, зелень, |8. М'ясо та м'ясні продукти: | |баштанні - 26 |м'ясо - 80 | | |у тому числі: | |3. Соки: |яловичина, телятина - 30 | |плодово-ягідні натуральні - 25 |свинина пісна - 10 | |плодово-ягідні з м'якоттю - 25 |птиця, кріль, індик - 40 | |овочеві натуральні - 25 |субпродукти (печінка, | |овочеві з м'якоттю - 25 |язик) - 20 | | |м'ясні продукти | |4. Фрукти сухі: |(сосиски, сардельки, | |фруктова суміш (яблука, |ковбаса варена) - 20 | |груші) - 50 | | |чорнослив - 25 |9. Риба та рибні | |родзинки - 13 |продукти: | |курага - 12 |риба свіжоморожена - 80 | | |рибні продукти | | |(оселедець, консерви) - 20 | ------------------------------------------------------------------
{ Додаток із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства
освіти і науки, молоді та спорту N 202/165 ( z0440-13 ) від
26.02.2013 }
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 3
до пункту 1.15 Інструкції

ЗАЯВКА НА ПРОДУКТИ

Постачальнику _______________________
на продукти харчування та продовольчу
сировину
на "_____"________________ 20___ року
Заклад ______________________________
------------------------------------------------------------------ |N |Продукти |Кількість| Заміна | Видано | Повнота | Примітка | | | |продукту |продукту| продукту |виконання| | | | | | |(кількість)| заявки | | | | | | | | (%) | | ------------------------------------------------------------------
Керівник дошкільного Постачальник (керівник)
навчального закладу
(підпис) (підпис)
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 4
до пункту 1.15 Інструкції

ТЕРМІНИ
реалізації та умови зберігання продуктів,
що швидко та особливо швидко псуються

------------------------------------------------------------------ | Найменування продукту | Термін |Температура | | |зберігання| зберігання | |----------------------------------------+----------+------------| |М'ясні напівфабрикати великими шматками*|Не більше |Від +2 град.| | |48 годин |до +6 град. | |----------------------------------------+----------+------------| |Печінка: охолоджена |24 години | -"- | | заморожена |48 годин | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |М'ясо птиці: охолоджене |48 годин | -"- | | заморожене |72 години | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Ковбаси варені: вищого ґатунку |72 години | -"- | | першого ґатунку |48 годин | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Сосиски, сардельки |48 годин | -"- | |вищого і першого ґатунку | | | |----------------------------------------+----------+------------| |Риба всіх найменувань охолоджена |24 години |від 0 град. | | | |до -2 град. | |----------------------------------------+----------+------------| |Риба і рибні продукти всіх |48 годин | -"- | |найменувань морожені** | | | |----------------------------------------+----------+------------| |Молоко пастеризоване, вершки, |36 годин |від +2 град.| |ацидофілін*** | |до +6 град. | |----------------------------------------+----------+------------| |Кефір |36 годин | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Сметана (фляжна) |72 години | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Сметана фасована |згідно з |від 0 град. | | |терміном |до -2 град. | | |на | | | |упаковці | | |----------------------------------------+----------+------------| |Сир жирний і напівжирний |36 годин | -"- | | | | | |----------------------------------------+----------+------------| |Масло вершкове (брусочками)**** |6 годин | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Яйця |21 добу | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Продукція дитячих молочних кухонь |24 години | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Капуста білокачанна свіжа зачищена |12 годин |від +2 град.| | | |до +6 град. | |----------------------------------------+----------+------------| |Петрушка, селера оброблені | | | |(напівфабрикат): | | | | зелень |18 годин | -"- | | корінь |24 години | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Цибуля зелена оброблена |18 години | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Кріп оброблений |18 годин | -"- | |----------------------------------------+----------+------------| |Овочі відварені неочищені |6 годин | -"- | ------------------------------------------------------------------
_______________
* Морожене м'ясо зберігають у низькотемпературних холодильних
шафах або у морозильних камерах при t град. нижче 0 град.С -
до 5 діб. ** Морожену рибу зберігають у низькотемпературних холодильних
шафах або у морозильних камерах при t град. - 4 град. - 6 град.С
до 14 діб. *** Молоко тривалого терміну зберігання у пакетах зберігають
відповідно до умов і термінів зберігання, які вказано на упаковці. **** Масло вершкове (упаковка) - згідно з терміном та
умовами, які вказано на упаковці.
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 5
до пункту 1.20 Інструкції
ЗАТВЕРДЖЕНО
Керівник дошкільного
навчального закладу
М.П.__________ підпис

КАРТКА-РОЗКЛАД СТРАВИ
(для картотеки страв)

Найменування страви
------------------------------------------------------------------ |Продукти | Маса | Маса | Хімічний склад | Енергетична | | |брутто |нетто |------------------------| цінність | | | | |білки |жири |вуглеводи| | |---------+--------+------+-------+------+---------+-------------| |1. | | | | | | | |---------+--------+------+-------+------+---------+-------------| |2. тощо | | | | | | | |---------+--------+------+-------+------+---------+-------------| |Вихід | | | | | | | |страви: | | | | | | | ------------------------------------------------------------------
Технологія приготування страви:
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 6
до Інструкції з організації
харчування дітей
у дошкільних навчальних
закладах

ПИТОМА ВАГА
неїстівної частини харчових продуктів
при їх холодній кулінарній обробці

------------------------------------------------------------------ | Продукти | Неїстівна частина | | |(% загальної товарної маси | | | продукту) | |------------------------------------+---------------------------| |Крупи |1 | |------------------------------------+---------------------------| |Бобові |0,5 | |------------------------------------+---------------------------| |Картопля |з 01.08 по 30.10 - 25 | | |з 31.10 по 31.12 - 30 | | |з 01.01 по 28.02 - 35 | | |з 29.02 по 01.08 - 40 | |------------------------------------+---------------------------| |Буряк, морква |до 01.01 - 20 | | |з 01.01 - 25 | |------------------------------------+---------------------------| |Овочі свіжі: | | |------------------------------------+---------------------------| |баклажани |10 | |------------------------------------+---------------------------| |цибуля ріпчаста |16 | |------------------------------------+---------------------------| |часник |16 | |------------------------------------+---------------------------| |кабачки, перець солодкий, капуста |25 | |цвітна, корінь пертушки, ревінь | | |черешковий | | |------------------------------------+---------------------------| |капуста білокачанна, цибуля зелена, |20 | |петрушка | | |------------------------------------+---------------------------| |зелень, салат, щавель, редис |25 | |------------------------------------+---------------------------| |корінь селери |20 | |------------------------------------+---------------------------| |гарбуз |30 | |------------------------------------+---------------------------| |кавун |40 | |------------------------------------+---------------------------| |диня |36 | |------------------------------------+---------------------------| |помідори (ґрунтові, парникові) |5 | |------------------------------------+---------------------------| |огірки (ґрунтові, парникові) |7 | |------------------------------------+---------------------------| |Огірки, помідори квашені |20 | |------------------------------------+---------------------------| |Капуста квашена |30 | |------------------------------------+---------------------------| |Горошок зелений консервований |35 | |------------------------------------+---------------------------| |Фрукти свіжі (у середньому) |12 | |------------------------------------+---------------------------| |Цитрусові (у середньому) |30-40 | |------------------------------------+---------------------------| |Банани |30 | |------------------------------------+---------------------------| |М'ясо: | | |------------------------------------+---------------------------| |яловичина I категорії |25 | |------------------------------------+---------------------------| |яловичина II категорії |30 | |------------------------------------+---------------------------| |свинина м'ясна |15 | |------------------------------------+---------------------------| |кріль |27 | |------------------------------------+---------------------------| |кури I категорії напівпатрані |39 | |------------------------------------+---------------------------| |стегенця курячі |24 | |------------------------------------+---------------------------| |печінка (яловича, свиняча) |7-3 | |------------------------------------+---------------------------| |язик яловичий |8 | |------------------------------------+---------------------------| |Риба: | | |------------------------------------+---------------------------| |окунь морський |49 | |------------------------------------+---------------------------| |мойва, скумбрія, хек, щука, путасу |42-45 | |------------------------------------+---------------------------| |минтай, льодяна риба, пікша |52-54 | |------------------------------------+---------------------------| |ставрида, тріска, оселедець солений |51 | |------------------------------------+---------------------------| |сайда, мерлуза (філе) |10-15 | |------------------------------------+---------------------------| |Сосиски молочні, ковбаса варена |1-1,5 | |вищого та першого ґатунків | | |------------------------------------+---------------------------| |Сардельки вищого та першого ґатунків|0 | |------------------------------------+---------------------------| |Ковбаса варена вищого або першого |1 | |ґатунку | | |------------------------------------+---------------------------| |Сир твердих сортів |3 | |------------------------------------+---------------------------| |Яйце куряче |13 | ------------------------------------------------------------------
{ Додаток 6 в редакції Наказу Міністерства освіти і науки, молоді
та спорту N 202/165 ( z0440-13 ) від 26.02.2013 }
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 7
до пункту 1.21 Інструкції

ЗОШИТ
обліку відходів

------------------------------------------------------------------ |Продукт | Дата | Дата | Вага | Вага | % |Підпис: | | | надход- |викорис- |брутто | нетто |відходів|кухаря, | | | ження | тання | | | |медсестри,| | | | | | | |керівника | ------------------------------------------------------------------
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 8
до пункту 1.23 Інструкції

ЖУРНАЛ
бракеражу готової продукції

------------------------------------------------------------------ | Дата | Назва | Вихід страви | Підпис | Примітка | | |страв за |---------------------|медпраців-|(відмітки у | | |прийомами|теоретичний|фактичний|ника про |разі заміни) | | | їжі, |(за меню- | |доброякіс-| | | | з них |розкладом) | |ність та | | | |дієтичних| | |дозвіл до | | | | страв | | | видачі | | | | | | | кожної | | | | | | | страви | | | | | | | окремо | | ------------------------------------------------------------------
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 9
до пункту 1.30 Інструкції

ЖУРНАЛ
обліку виконання норм харчування

------------------------------------------------------------------ | N |Продукт|Норма | Видано на 1 дитину (число, місяць) | |з/п| |на 1 | | | | |дитину | | |---+-------+-------+--------------------------------------------| |1. |Хліб | |1,2...9,|у серед-|аналіз |у серед-|аналіз | | |пшенич-| |10 (за |ньому |дефіцит |ньому за|дефіцит | | |ний | |кожне |за |(-) або |місяць |(-) або | | | | |число |10 днів |надлишок| |надлишок| | | | |окремо) | |(+) | |(+) | ------------------------------------------------------------------
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 10
до Інструкції з організації
харчування дітей
у дошкільних навчальних
закладах

НОРМИ
заміни деяких продуктів

------------------------------------------------------------------ | Продукт |Маса (г)| Продукт-замінник |Маса (г)| |---------------------+--------+------------------------+--------| |М'ясо яловиче |100 |М'ясо кролика |96 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Печінка яловича |116 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Печінка свиняча |107 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Кури I категорії |110 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Кури II категорії |97 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Риба (тріска) |125 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Сир кисломолочний |120 | |---------------------+--------+------------------------+--------| |Молоко нормалізоване |100 |Молоко сухе цільне в |11 | | | |герметичній упаковці | | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Молоко сухе знежирене |7.5 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Молоко згущене з цукром |40 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Сир кисломолочний 9% |17 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |М'ясо (яловичина I кат.)|14 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |М'ясо |17 | | | |(яловичина II кат.) | | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Риба (тріска) |17.5 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Сир твердий |12.5 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Яйце куряче |22 | |---------------------+--------+------------------------+--------| |Сир кисломолочний 9% |100 |М'ясо яловиче |83 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Риба (тріска) |105 | |---------------------+--------+------------------------+--------| |Яйце куряче (1 шт.) |41 |Сир кисломолочний |31 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |М'ясо (яловичина) |26 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Риба (тріска) |30 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Молоко цільне |186 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Сир твердий |20 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Яєчний порошок |11.5 | |---------------------+--------+------------------------+--------| |Риба (тріска) |100 |М'ясо (яловичина) |87 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Сир кисломолочний |105 | |---------------------+--------+------------------------+--------| |Картопля |100 |Капуста білокачанна |111 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Капуста цвітна |80 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Морква |154 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Буряк |118 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Бобові |33 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Горошок зелений |40 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Горошок зелений |64 | | | |консервований | | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Кабачки |300 | |---------------------+--------+------------------------+--------| |Яблука свіжі |100 |Яблука консервовані |200 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Сік яблучний |90 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Сік виноградний |133 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Сік сливовий |133 | |---------------------+--------+------------------------+--------| | | |Сухофрукти: | | | | |яблука, |12 | | | |чорнослив, |17 | | | |курага, |8 | | | |родзинки |22 | ------------------------------------------------------------------
{ Інструкцію доповнено новим Додатком 10 згідно з Наказом
Міністерства освіти і науки, молоді та спорту N 202/165
( z0440-13 ) від 26.02.2013 }

Додаток 11
до пункту 1.30 Інструкції

ТАБЛИЦЯ
хімічного складу та енергетичної цінності
деяких продуктів харчування

(у перерахунку на 100 г
їстівної частини продукту)*
------------------------------------------------------------------ | Найменування | Білки (г) | Жири (г) |Вуглеводи|Енергетична| | продукту | | | (г) | цінність | | | | | | (ккал) | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Горох | 20,5 | 2,0 | 54,3 | 298 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Борошно | 10,6 | 1,3 | 73,2 | 331 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Крупа манна | 10,3 | 1,0 | 67,9 | 328 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Крупа гречана | 12,6 | 3,3 | 63,2 | 335 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Рис | 7,0 | 1,0 | 71,8 | 330 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Пшоно | 11,5 | 3,3 | 67,2 | 348 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Крупа вівсяна | 11,0 | 6,1 | 52,5 | 303 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Крупа "Геркулес" | 11,0 | 6,2 | 51,4 | 305 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Крупа перлова | 9,3 | 1,1 | 67,5 | 320 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Крупа ячна | 10,0 | 1,3 | 67,7 | 324 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Макаронні вироби | 10,4 | 1,1 | 69,8 | 337 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Хліб житній | 6,6 | 1,2 | 41,1 | 202 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Хліб пшеничний | 7,6 | 0,9 | 46,9 | 231 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Булка міська | 7,8 | 2,5 | 50,7 | 261 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сухарі | 10,9 | 1,5 | 69,6 | 341 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Цукор | - | - | 99,8 | 379 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Крохмаль | 0,1 | - | 79,6 | 327 | |картопляний | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Какао | 24,2 | 17,5 | 33,4 | 380 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Карамель із | 0,1 | 0,1 | 92,2 | 357 | |фруктовою | | | | | |начинкою | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Помадка | 2,2 | 4,6 | 83,6 | 364 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Печиво | 8,3 | 8,8 | 75,6 | 418 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Молоко | 2,8 | 2,5 | 4,7 | 52 | |нормалізоване | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сметана 15% жирн.| 2,9 | 15,0 | 3,05 | 158,8 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сметана 20% жирн.| 2,8 | 20,0 | 3,2 | 206 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сир кисломолочний| 18,0 | 9,0 | 2,0 | 159 | |напівжирний | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сир кисломолочний| 14,0 | 18,0 | 2,8 | 232 | |18% жирн. | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Масло вершкове | 1,3 | 72,5 | 0,9 | 661,3 | |(селянське) | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Масло топлене | 0,3 | 98,0 | 0,6 | 887 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сир російський | 23,0 | 29,0 | - | 360 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Олія | - | 99,9 | - | 899 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Горошок зелений | 5,0 | 0,2 | 13,8 | 73 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Кабачки | 0,6 | 0,3 | 5,2 | 23 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Капуста | 1,8 | 0,1 | 5,7 | 27 | |білокачанна | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Капуста цвітна | 2,5 | 0,3 | 5,4 | 30 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Картопля | 2,0 | 0,4 | 16,3 | 80 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Цибуля зелена | 1,3 | - | 4,4 | 19 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Цибуля ріпчаста | 1,4 | - | 9,8 | 41 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Морква | 1,3 | 0,1 | 8,4 | 34 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Огірки | 0,8 | 0,1 | 3,3 | 14 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Буряк | 1,5 | 0,1 | 10,0 | 42 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Томати | 1,1 | 0,2 | 4,6 | 23 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Яблука | 0,4 | 0,4 | 10,4 | 45 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Капуста солона | 1,8 | - | 3,2 | 19 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Огірки солоні | 0,8 | 0,1 | 2,3 | 13 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |М'ясо яловиче 1 | 18,6 | 16,0 | - | 183 | |категорії | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Свинина м'ясна | 18,7 | 2,9 | - | 101 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Нирки | 13,6 | 2,5 | - | 77 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Ковбаса лікарська| 12,8 | 22,2 | 1,5 | 257 | |не нижче 1 | | | | | |ґатунку | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сосиски молочні | 11,0 | 23,9 | - | 266 | |не нижче 1 | | | | | |ґатунку | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сардельки не | 11,4 | 18,2 | 1,5 | 215 | |нижче 1 ґатунку | | | | | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Кури 1 категорії | 18,2 | 18,4 | 0,7 | 241 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Яйце куряче | 12,7 | 11,5 | 0,7 | 157 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Риба тріска | 16,0 | 0,6 | - | 69 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сік яблучний | 0,5 | - | 9,1 | 38 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сік виноградний | 0,3 | - | 13,8 | 54 | |-----------------+------------+-----------+---------+-----------| |Сік томатний | 1,0 | - | 3,7 | 19 | ------------------------------------------------------------------ _______________
* Із книги "Хімічний склад харчових продуктів", книга 1, під
ред. проф. Скуріхіна І.М. і проф. Волгарьова М.Н., 1987.
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 12
до пункту 1.37 Інструкції

ЖУРНАЛ
здоров'я працівників харчоблоку

------------------------------------------------------------------ | Дата | NN |Прізвище, ім'я,| Особистий підпис | Підпис | | |з/п | по батькові | працівника про | медсестри | | | | | відсутність | про | | | | |дисфункції кишечнику|відсутність | | | | | і гострих |гнійничкових| | | | | респіраторних |захворювань | | | | | інфекцій | | |---------+----+---------------+--------------------+------------| |1.02.2005|1 |Коваленко А.Н. |Підпис |Підпис | ------------------------------------------------------------------
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко

Додаток 13
до пункту 1.38 Інструкції

КНИГА
складського обліку

------------------------------------------------------------------ | Дата, |Вид та N |Від кого|Кількість|Видаток |Залишок | Підпис | | час | супро- |отримано|отримано-|продукту|продукту| матер. | | отри- | відного | |го | (кіль- | (кіль- |відпові-| | мання |документа| |продукту | кість, | кість, |дальної | |продукту| | | | дата) | дата) | особи | ------------------------------------------------------------------
Заповнює комірник (завгосп).
Директор Департаменту загальної
середньої та дошкільної освіти П.Б.Полянський
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко



вгору